Badkuip

Er zijn verschillende manieren om het water voor de badkuip te verwarmen. Doorstroomboilers en boilers zijn twee warmwaterapparaten die het water tot de gewenste temperatuur verwarmen. Afhankelijk van de woonsituatie en warmwaterbehoefte komen bepaalde modellen in het geding. Hieronder vind je een overzicht van de doorstroomboiler en boiler en ontdek welke apparaten geschikt zijn voor in de badkamer.

Doorstroomboiler en boilers – de verschillen

Met doorstroomboiler en elektrische boiler wordt lokaal warm water opgewekt waardoor je energie bespaart. Bij het kiezen van een warmwaterapparaat is het belangrijk om het juiste apparaat voor uw behoeften te vinden. Doorstroomboilers genereren warm water wanneer de kraan wordt bediend. Dit bespaart energie omdat er geen warm water hoeft te worden geleverd. In vergelijking met een boiler duurt het langer voordat er warm water beschikbaar is. Hoe lager het vermogen van de doorstroomboiler, hoe langer het duurt voordat warm water stroomt. Als u grote hoeveelheden warm water nodig heeft, kiest u het beste voor krachtige modellen. Een elektrische boiler is een warmwaterboiler die elektrisch bediend wordt. In een boiler wordt een bepaalde hoeveelheid warm water op de gewenste temperatuur gehouden. Daarom is het zinvol om een ​​boiler te gebruiken waar vaak warm water nodig is. In het geval van een verwarmingsketel ontstaan ​​provisiekosten die variëren naargelang de grootte van het apparaat.

Welke doorstroomboiler is geschikt voor de badkuip?

Voor de badkamer moet een model worden gekozen met een vermogen tussen 18-27 KW. Dit zorgt ervoor dat er altijd warm water beschikbaar is. Met een dergelijk model kunnen andere tappunten in de directe omgeving van warm water worden voorzien. Het is belangrijk dat het apparaat de watertemperatuur nauwkeurig verwarmt en dat de boiler deze constant houdt. Er zijn verschillende apparaten met verschillende extra functies die voldoen aan verschillende eisen en wensen. De kosten van een boiler zijn afhankelijk van het gemak. Hoe meer comfort het apparaat heeft, hoe meer het kost. Om een ​​zuinig apparaat te krijgen, moet u bij het kopen op de energie-efficiëntieklasse letten. Het is raadzaam om veel onderzoek te doen en recensies te lezen voordat u koopt.

Welke boiler is geschikt voor de badkuip?

Als de badkuip van warm water moet worden voorzien, zijn krachtige apparaten van minimaal 18 kW nodig. Afhankelijk van het aantal verbruikers zijn verschillende modellen denkbaar. Grotere elektrische boilers zijn verkrijgbaar als vrijstaande opslagtank of als wandgemonteerde opslagtank, met een inhoud van 150 liter of meer. Grotere elektrische boilers zijn minder geschikt voor een kleine badkamer omdat ze veel ruimte innemen. In dit geval verdient een boiler de voorkeur omdat deze compacter is. Een boiler moet echter groot genoeg zijn, zodat alle bewoners kunnen baden in warm water. De juiste maat hangt af van het aantal consumenten en de individuele gebruiksgewoonten van de bewoners. Voor een vol bad is een apparaat nodig met een opslagcapaciteit van minimaal 50-70 liter water. Aan de andere kant verbruikt een te groot apparaat tijdens het gebruik te veel energie en is daardoor duurder. Een ruwe schatting van het warmwaterverbruik kan u helpen bij het kiezen van het juiste model. Een verbruikstabel voor warm water geeft het gemiddelde verbruik van warm water in de badkamer weer en is handig bij het kiezen van een boiler.