Citruspers

Elektrische citruspersen zijn ideaal als je grote hoeveelheden fruit wilt persen. Maar zelfs als u maar één glas sap per dag wilt persen, is het de moeite waard om een ​​elektrische sapcentrifuge te kopen. De apparaten werken extreem snel en efficiënt. Ze zijn ook energiebesparend. Zodra er meerdere vruchten zijn verwerkt, kan de bediening van een handmatige sapcentrifuge gepaard gaan met iets meer moeite en ontberingen. Qua prijs bewegen zowel de handbediende sapcentrifuge als de elektrische binnen een prijsklasse van 10 euro tot bedragen van enkele honderden euro’s.

Citruspers: sapuitloop of opvangbak?

Als je van tevoren duidelijk weet hoeveel sap je gemiddeld nodig hebt voor welke gelegenheid, kun je gemakkelijker een geschikte pers kiezen. Er zijn citruspersen met geïntegreerde sapuitloop en citruspersen met opvangbak. Er zijn ook modellen beschikbaar die beide functies bieden. Op dit punt willen we u snel de voordelen van de sapuitloop en opvangbak uitleggen.

Van de sapuitloop rechtstreeks in het glas

Enerzijds zijn er apparaten die direct zijn uitgerust met een sapuitloop. Een sapuitloop is handig als je snel een glaasje of twee vers sap wilt zetten. De tuit bevindt zich op het apparaat en kan direct boven het glas worden geplaatst. Het geperste sap loopt rechtstreeks in het glas in plaats van dat het vooraf in een apart bakje wordt opgevangen. Bij dit model sapcentrifuge is het ook niet nodig om het sap in een karaf of kan over te brengen. Mocht je toch een grotere hoeveelheid sap nodig hebben, dan kun je natuurlijk nog steeds het geperste sinaasappelsap overgieten. Hierbij is het handig als de tuit in hoogte verstelbaar is, zodat het gewenste bakje waarin het sap geserveerd moet worden direct onder de saptuit kan worden geplaatst.

Stop in de opvangbak

Als je niet slechts een paar glazen sap wilt persen, maar grotere hoeveelheden, dan is een sapcentrifuge met opvangbakje de juiste keuze voor jou. Met de citruspers met opvangbak maak je gemakkelijk grote hoeveelheden fruitsap en bewaar je deze in de koelkast. In de regel is de vulhoeveelheid ook aan de buitenkant van de opvangbak af te lezen, zodat je precies kunt zien hoeveel sap je eruit hebt geperst. Citruspersen met opvangbakken zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten en capaciteiten.

Meer kracht voor de persbal

Het wattage van een sapcentrifuge voor citrusvruchten is ook relevant voor de aankoopbeslissing. Apparaten met 20 tot 100 watt zijn verkrijgbaar in winkels. Als je maar af en toe een glas sap wilt persen, kom je met een laag wattage rond. Pers je vaker sap of wil je grotere hoeveelheden sap persen, dan is het aan te raden om voor een machine met meer vermogen te kiezen, want de krachtoverbrenging zal je bij deze citruspersen zeker merken. Bij een lager aantal watt vertraagt ​​de perskegel naarmate de druk groter is en het sap moeilijker uit de vrucht te persen is. Een hoger wattage blijft grotendeels onaangetast door hogere handdruk. Nadeel met meer wattage: het apparaat kan luider zijn.

Veilig door TÜV en stofbescherming

Ook heeft het zin als je de opvangbak van een sapcentrifuge kunt sluiten. Een deksel dat de binnenkant van het apparaat beschermt tegen vuil is daarom voordelig als de sapcentrifuge af en toe een tijdje op het schap moet staan. Gebruiksgemak, eenvoudige structuur en certificering met het TÜV-keurmerk bewijzen ook de kwaliteit van een citruspers. Hetzelfde geldt voor de juicer en juicer.