Corsica

Met zo’n 8.680 km² is Corsica niet alleen een groot eiland in de Middellandse Zee, maar door de extreme contrasten van de landschappen en zijn karakteristieke eigenaardigheden is het een heel bijzondere wereld die een bijzondere charme uitoefent. Afgelegen dorpen, afgelegen baaien, met pijnbomen omzoomde, pittoreske stranden, weelderige bloemen en grillige stenen kliffen wachten op u tijdens Corsica-tochten. Als getuigen van een bewogen verleden laten kerken, kloosterruïnes en middeleeuwse forten onvergetelijke romantische ervaringen achter. Wat een plezier om te reizen! Laten we op ontdekkingstocht gaan en dit grote Franse eiland in de Middellandse Zee verkennen.

Wat te zien op Corsica:

Calvi

Calvi (ca. 5.500 inwoners) is een prachtig gelegen, klein kustplaatsje met kilometerslange zandstranden en torenhoge bergen op de achtergrond. Bezienswaardig zijn bijvoorbeeld de Haute Ville, de kathedraal Saint-Jean-Baptiste of de Citadelle, het herkenningspunt van Calvis. Er is ook een buste van Christoffel Columbus om je over te verwonderen – de bewoners houden koppig vast aan het feit dat de Genuezen in Calvi geboren hadden moeten zijn. Aan het eind van de dag raden we een wandeling langs de havenpromenade aan. Geniet van het uitzicht over de Golfe de Calvi. Overigens is Calvi ook populair als badplaats bij gezinnen met kinderen en komen hier jaarlijks talloze zeilers.

De Balagne

Via de “Tuin van Corsica” kom je van Calvi naar de Balagne in het noordwesten van Corsica. Hier ontdekt u oude kleine dorpjes zoals Corbara, Pigna, San Antonino en Montemaggiore. Hier maak je kennis met het typische Corsicaanse leven. Veel oude ambachtelijke tradities zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. De bergen van de Balagne zijn ook spectaculair – de kustgebieden worden gedomineerd door imposante bergtoppen. Je kunt ook een oliemolen bezoeken in Lunghigano en stoppen bij een wijnmakerij, waar je niet alleen het landgoed kunt bezoeken, maar natuurlijk ook de lokale wijn kunt proeven.

Ajaccio

Ajaccio is de geboorteplaats van Napoleon, die hier meer dan 250 jaar geleden het levenslicht zag, en de hoofdstad Corsica met zo’n 70.000 inwoners. Ajaccio mag niet ontbreken op uw programma van de rondreizen door Corsica. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder meer de kathedraal waar Napoleon werd gedoopt of de Place Maréchal-Foch in de oude stad. Hier is een marmeren fontein waarin 4 leeuwen Napoleon omringen. Napoleon is alomtegenwoordig in Ajaccio – ook al was hij niet altijd populair. Slenter over de brede boulevards van de stad! Vanuit Ajaccio zijn er goede veerverbindingen naar Marseille of Nice aan de Zuid-Franse kust en veel cruiseschepen gaan hier voor anker.

Prunelli-kloof

Vanuit Ajaccio kun je je vergapen aan de Prunelli-kloof. Je weg leidt je over de kustweg en langs de Sanguinaires-eilanden door de kastanjebossen van Bastelica, de thuisbasis van de Corsicaanse nationale held Sampiero Corso. En dan blijkt: de Prunelli-kloof. De Prunelli-vallei ligt tussen Monte Aragnasco en Punta Grimaldella en is omgeven door velden en boomgaarden.

Bonifacio

Bonifacio (ca. 3.100 inwoners), de meest zuidelijke stad van Frankrijk, is schilderachtig gelegen op een schiereiland. Eigenlijk troont het nogal verheven op dit smalle schiereilandrif. Het bastion van Bonifacio op het overhangende krijtrif op duizelingwekkende hoogte is uniek in het Middellandse Zeegebied. De oude stad – rode daken over groenblauw meer en schuimende branding – zal een onvergetelijke herinnering blijven. Geniet van het sensationele uitzicht! Het is ook de moeite waard om een ​​boottocht te maken langs de imposante kust en – als het weer het toelaat – de beroemde grotten en steile hellingen te bewonderen. De Grotte du Sdragonata is hier een van de mooiste grotten. Zeker als er een lichtstraal in het water valt.

Bastia

Tijdens Corsica tours moet je ook Bastia ontdekken, de oude charmante havenstad. Hier wonen ongeveer 45.000 mensen. Het is de voormalige hoofdstad van Corsica en de op een na grootste stad van het eiland. Bastia is niet alleen een belangrijk handelscentrum, maar ook het voormalige centrum van de onafhankelijkheidsbeweging. Misschien heb je de mogelijkheid om de stad vanaf het water te zien. Dit is de beste manier om het stadsbeeld te zien dat zich tegen de helling uitstrekt. Het is de moeite waard om het Musée d’Ethnologie Corse te bezoeken, waar u veel kunt leren over de geschiedenis en gebeurtenissen op Corsica.

Cape Corse

Het absolute hoogtepunt van elke Corsica-tour is ongetwijfeld de Cap Corse. De 40 km lange dop wijst naar het noorden als een duim van een hand. Qua landschap weerspiegelt het op een klein formaat het hele eiland. Het landschap wordt gevormd door wind en golven. Strand van Saleccia Het strand van Saleccia (Plage de Saleccia), gelegen aan de Golf van St-Florent in het noorden van Corsica, is een van de mooiste stranden van Corsica. Misschien vindt u ook de tijd om het te bezoeken tijdens uw rondreis door Corsica. Wit zandstrand ontmoet turkoois water. Een droom! In dit zwemparadijs vind je veel rust en ontspanning. Er wordt gezegd dat het strand van Saleccia bijna een Zuidzeesfeer heeft.

Een gedachte over “Corsica – ongetemde schoonheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *