Het maken van hachee kan op vele verschillende manieren. Dit mooie oud-Hollandse recept is nog steeds erg populair en wordt veelvuldig gemaakt. In dit artikel zullen we iets meer vertellen over de verschillende manieren waarop je dit gerecht kan maken. Denk bijvoorbeeld eens aan het maken van hachee op de traditionele wijze of door gebruik te maken van een slowcooker.

Op de traditionele wijze kan je hachee maken door gebruik te maken van het gasfornuis of elektrische kookplaat. Tijdens het bereiden van dit gerecht zal je huis langzaamaan heerlijk geuren naar ouderwetse hachee. Veel mensen herkennen deze geur van hun ouderlijk huis of opa en oma.

Gebruik de slowcooker

Heb je niet heel veel tijd, maar wil je toch genieten van dit heerlijke gerecht? Maak dan eens gebruik van de slowcooker om dit gerecht te bereiden. Nadat je de ingredienten hebt klaargezet, staat je nog maar een ding te doen. Je doet alles in de slowcooker om het vervolgens aan te zetten. Hachee uit de slowcooker is een eenvoudig recept, maar de smaak zal er niet minder om zijn.

Hachee zonder vlees maken

Traditionele hachee wordt voornamelijk met vlees gemaakt, maar ook vegetariers kunnen tegenwoordig genieten van een heerlijke gerecht zonder vlees. Vlees zou je kunnen vervangen door verschillende ingredienten. Denk bijvoorbeeld eens aan jackfruit, maar er zijn natuurlijk nog tal van andere ingredienten die je als vervanger kan gebruiken. Zo kan je zelf ook de smaak bepalen van je gerecht.

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit mooie recept? Bekijk de verschillende mogelijkheden tot het bereiden van hachee is door gebruik te maken van bovenstaande links. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn om ’s avonds een mooi gerecht op tafel te zetten. Naast dit gerecht wordt er vaak een stamppot geserveerd. Denk eens aan een peen en uien stamppot of een lekkere spruiten stamppot tijdens de wintermaanden.