Het is in veel landen enorm populair, maar toch zie je het in Nederland vrij weinig voorkomen: het gebruik van creditcards. Dat is eigenlijk gek, want voor veel mensen kan een creditcard ontzettend handig zijn. Niet alleen zorgt het ervoor dat je altijd een manier van betalen bij je hebt die vrijwel overal wordt geaccepteerd, maar vaak zijn er ook nog een hoop leuke extra’s aan verbonden. Lees daarom snel verder over de verschillende voordelen die een creditcard kan bieden, en hoe je er gemakkelijk en snel een aan kunt vragen!

betaalpas

De voordelen van een creditcard

Een van de voornaamste voordelen van een creditcard is het feit dat je geen gedoe meer hebt omtrent zaken als een te laag saldo. Daarnaast wordt een creditcard verreweg het vaakst geaccepteerd: zeker in het buitenland worden normale bankpassen lang niet altijd geaccepteerd. Bovendien kun je via je bank vaak leuke voordelen krijgen met het gebruik van een creditcard. Zo kun je bijvoorbeeld punten sparen, kortingen krijgen bij bepaalde winkels, en kun je gebruik maken van goede klantenservice. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat een creditcard vaak gepaard gaat met een goede online aankoopverzekering!

Dit heb je aan een aankoopverzekering

Dat laatste is, zeker wanneer je regelmatig iets op het internet besteld, enorm handig. Een aankoopverzekering zorgt er namelijk voor dat jij bij eventuele problemen met betalen of leveren nooit je geld kwijt bent. Met één druk op de knop kun je bezwaar maken bij elke betaling waar iets mis mee is gegaan, waarna de bank er voor jou achteraan gaat. Ook zijn de producten die je koopt vaak langere tijd verzekerd tegen bijvoorbeeld schade en diefstal. Wat de exacte voordelen zijn is per bank verschillend. Het is daarom een goed idee om vooraf te kijken naar de verschillende voordelen die je kunt krijgen!

Zo vind je de meest geschikte creditcard

Er zijn echter ontzettend veel aanbieders van creditcards te vinden: hoe kies je nou uit al deze opties de beste? Dit zal sterk afhankelijk zijn van je wensen en eisen, en van de hoeveelheid geld die je bereid bent ervoor te betalen. Er zijn namelijk veel verschillende tarieven: het aanbod gaat van een gratis kredietkaart tot aan kaarten die tientallen euro’s per maand kosten. Het voornaamste verschil is vaak te vinden op twee gebieden: enerzijds het maximale limiet dat je kunt hebben, en aan de andere kant de diensten die bij de kredietkaart worden geleverd. Het beste kun je kijken naar een aantal verschillende aanbieders die je bevallen, en daaruit kiezen!

Let hierop bij het aanvragen van een creditcard

Het is wel een goed idee om goed na te denken over de zaken waar je je creditcard voor gaat gebruiken. Aangezien het ontzettend handig kan zijn voor veel verschillende transacties zul je bij veel transacties moeten wennen aan het feit dat je beter je creditcard kunt gebruiken. Elke keer dat je zonder je creditcard betaalt loop je waarschijnlijk een hoop voordeel mis! Het is natuurlijk wel belangrijk dat je er op let dat je niet je limiet over gaat. Neem dus vooral snel een kijkje!