Kippenvleugels

Een recept met kippenvleugeltjes, dat normaliter op de barbecue gemaakt wordt, hieronder echte in de airfryer.

Welke airfryer maakt overigens niet uit, en als je nog geen airfryer hebt, kun je in onze Top 5 airfryers kijken welke het beste is.

10 kippenvleugels
2 eetlepels citroensap
1 theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel hete paprikapoeder
½ theelepel zwarte peperkorrels
½ theelepel mosterdzaad
1 theelepel zout
½ theelepel bruine suiker

De laatste huishoudelijke aankoop van mijn zoon is een Airfryer – een heteluchtfriteuse (op Amazon). Natuurlijk wilde ik zo’n apparaat proberen en mijn idee was om er kippenvleugels in te bereiden. Anders bereid ik mijn kippenvleugels altijd op de bakplaat in de oven. Dus ging ik met scepsis aan de slag. Maar ik moet zeggen dat in de Airfryer de kippenvleugels heel snel gaar en knapperig waren zonder toegevoegd vet. Dat heb ik in zo’n korte tijd niet in de oven kunnen doen. Het voordeel van een heteluchtfriteuse is dat deze energie bespaart en een kortere opwarmtijd heeft doordat de kookruimte door het ontwerp te klein is. De bediening en het schoonmaken achteraf waren ook heel eenvoudig. Kippenvleugels uit de heteluchtfriteuse / heteluchtfriteuse

  • Spoel de kippenvleugels in koud water en dep ze droog met keukenpapier.
  • Ik heb mijn kippenvleugels nog steeds in hanteerbare stukken verdeeld, dat wil zeggen, bij het gewricht in tweeën gesneden. Ik denk dat het de moeite waard is om in stukjes te hakken, omdat het gemakkelijker wordt om de vleugels van de botten te knabbelen.
  • Doe nu de peperkorrels en mosterdzaadjes in een vijzel en maal ze fijn.
  • Voeg de twee soorten paprikapoeder, de suiker en het zout toe en meng alles goed.
  • Wrijf eerst de kippenvleugels in met het citroensap en bestrooi dan gelijkmatig met het kruidenmengsel. Ik heb mijn kippenvleugels gekoeld en ze een uur laten marineren voordat ze de Airfryer in gingen.
  • Plaats de vleugels in de mand van de Airfryer en kook op 180 graden.
  • Draai de vleugels tussendoor meerdere keren zodat ze aan alle kanten lekker krokant zijn.
  • Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  • Bijna alle bijgerechten passen goed bij dit geweldige fingerfood, of het nu gaat om een ​​kleurrijke salade, aardappelpartjes, een gepofte aardappel, een papperige erwt of gewoon een stuk stokbrood. Wat niet mag ontbreken is een barbecuesaus!