Wasmachine

Een wasmachine is een huishoudelijk product dat van elk huishouden deel uitmaakt en dan ook haast onmisbaar is te noemen.
Het aanbod is zo groot, dat de consument bij het kiezen en kopen ervan tureluurs kan raken van alle mogelijkheden, die er zijn te vinden op dit gebied.

Keuze voor een bovenlader of voorlader
De consument komt direct al voor een eerste keuze te staan bij de zoektocht naar een geschikte wasmachine en dat is of er een bovenlader of voorlader in huis moet komen. Als er al een droger is die normaal gesproken op de wasmachine wordt geplaatst om ruimte te besparen dan ligt de keuze voor een voorlader meer voor de hand dan een bovenlader. Als er een hekel bestaat aan het bukken in een onplezierige houding om de was in en uit de machine te halen dan is een bovenlader een uitstekende keuze. Zo zijn er een aantal aspecten en voor- en nadelen die op deze keuze invloed zullen hebben.

In dit filmpje wordt uitgelegd waar u op kunt letten bij de aankoop van een wasmachine.

Aandachtspunten bij het kopen van een wasmachine
Er zijn een aantal belangrijke aspecten en kenmerken te benoemen die van belang kunnen zijn bij de keuze en daarvan zullen er enkele hier worden besproken.
• Energieverbruik: een wasmachine verbruikt gewoon veel energie en wordt in veel huishoudens dagelijks gebruikt. Het ligt dan ook voor de hand om bij de keuze ervoor te letten op de indeling in de energieklasse.
• Was- en droogresultaat: voor wat betreft het was- en droogresultaat kan de consument aan de hand van het bijgevoegde label nagaan hoe efficiënt deze  functioneert.
• Wasprogramma’s: de consument kan natuurlijk over een uitgesproken voorkeur beschikken om een uitvoering te kiezen met een speciaal wasprogramma.
• Functies: er zijn wasmachines met veel verschillende functies zoals een startuitstel knop dat handig kan zijn bij een nachttarief of een stoomfunctie die er voor zorgt dat het wasgoed aanzienlijk minder kreukelig uit de wasmachine gehaald kan worden.
• Trommelcapaciteit: bij de keuze kan er gekeken worden naar de trommelcapaciteit, zodat deze afgestemd is op het aantal personen dat tot het huishouden hoort.
• Prijs: de prijs varieert van een paar 100 euro tot over de 1000 euro.