Het verzorgen van planten lijkt vaak een makkelijke klus, maar hier komt soms meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Staat de plant bijvoorbeeld wel op de juist plek en krijgt deze wel genoeg water. Ook te veel water is niet altijd goed voor een plant. Daarom is het verstandig om eens wat meer informatie te zoeken over planten verzorgen als je enkele mooie exemplaren in huis hebt staan.

Verzorgen van planten kost weinig tijd

In de regel kost het verzorgen van planten je niet veel tijd. Er zijn zelfs handige apps te vinden die aangeven op welk moment je weer een keer water moet geven. Op het internet is er daarnaast ook veel informatie te vinden over het verzorgen van planten. Uiteraard moet je wel weten wat je aan het doen bent. Kijk voor handige tips en trics eens op de eerder genoemde website. Hier kan je bijvoorbeeld zien wat er gebeurd met een plant als deze teveel schaduw krijgt of juist teveel zon voor zijn kiezen krijgt. Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de levensduur van je plant.

Wat is een huilende plant?

Het klinkt misschien heel grappig, maar een huilende plant kan dus echt voorkomen. Nu wil jij waarschijnlijk weten wat het nou precies inhoudt. In feite houdt het in dat er kleine druppeltjes aan de bladeren van je plant hangen. Een andere benaming voor een huilende plant is guttatie. Dit proces vind meestal ’s nachts plaats. Overdag verdampt het opgenomen vocht zich via de bladeren. Echter neemt de plant ook in de nacht nog steeds vocht op via de wortels. Omdat er weinig verdamping zal plaatsvinden, zal er bij een te veel aan water condens opstaan op de bladeren. Via de poriën van het blad zal het dus lijken alsof je plant aan het huilen is.  

Gelukkig is het in de meeste gevallen niet schadelijk voor je plant, maar het is wel een indicatie dat er iets aan de hand is. Zoals gezegd kan dit door te veel water bij de wortels, maar ook is het mogelijk dat de plant in een ruimte met hoge luchtvochtigheid staat.