Trouwringen

En waar moet je op letten met betrekking tot de prijs en bij het kopen van trouwringen? Dit alles en veel informatie en tips over trouwringen voor de bruiloft vind je nu: Belang van trouwringen De trouwringen en trouwringen staan ​​voor de eeuwige band. Paus Nicolaas uit het jaar 855 beschreef de betekenis van de trouwringen als volgt: “Net zoals de ring geen begin en geen einde heeft, zo moeten de relatie en het verbond met God eeuwig duren.” De trouwringen staan ​​voor liefde, voor oneindigheid en duurzaamheid.

Welke gebruiken en tradities zijn er bij trouwringen?

Volgens een oud gebruik mag de trouwring nooit worden verwijderd. Dit komt omdat het anders zou afkoelen en dat zou dan ook gelden voor de liefde. Er is ook een gewoonte dat de ring laat zien wie de broek in het huwelijk zal dragen als hij wordt aangetrokken. Als de ring aan de vinger van de bruid in het middelste deel blijft steken, zou dit betekenen dat de vrouw het voor het zeggen krijgt in het huwelijk. Als de trouwring echter gemakkelijk aan de vinger ligt, zou de man de leiding hebben over het huwelijk. De ringen veilig en op tijd naar de kerk brengen is de taak van de bruidegom of getuige. Althans zo is het volgens de traditie.

De ringen kunnen vóór de ceremonie aan de huwelijksspreker worden gegeven. Of anders worden ze tijdens de ceremonie door de getuige aan de bruid en bruidegom overgedragen. Een andere mogelijkheid zou zijn om de ringen bij een ceremoniële binnenkomst in de kerk te laten brengen. Dit kan bijvoorbeeld door de bloemenkinderen of het nageslacht van de bruid en bruidegom. De ringen worden meestal klaar gehouden op mooie ringkussens voor het verwisselen van de trouwringen. De kleintjes zijn blij als ze bij de ceremonie worden betrokken en een taak uitvoeren. Daarom is het voor haar een geweldige ervaring. Het is ook mogelijk om de ringen in het kadaster om te wisselen.

Aan welke kant draag je verlovings- en trouwringen?

De trouwring werd van de oudheid tot de 16e eeuw aan de linker ringvinger gedragen. De Egyptenaren en Romeinen dachten dat via de linker ringvinger een ader, de zogenaamde vena amoris, rechtstreeks naar het hart leidt en dus naar de liefde. Zelfs vandaag de dag worden trouwringen nog steeds aan de ringvinger gedragen. In Duitsland worden ze echter aan de rechterkant gedragen. Wereldwijd worden trouwringen eigenlijk meestal links gedragen.

Welke kleuren zijn momenteel trendy voor trouwringen?

In de oudheid waren de ringen meestal van ijzer. Tegenwoordig worden zilver en goud vaak gebruikt, waaronder witgoud, geelgoud of roségoud. De meest populaire op dit moment is platina. Dit edelmetaal is het puurste en meest onverwoestbare materiaal. Vanwege zijn hardheid en dichtheid heeft platina geen slijtage en omgeeft het daarom veilig diamanten. Bovendien is platina bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Bovendien is platina zo populair omdat het niet verkleurt en na verloop van tijd niet donkerder wordt. Als het om ringen van goud gaat, is het belangrijk op te merken dat ze nooit helemaal van goud zijn gemaakt. Het materiaal alleen is veel te zacht en zou snel slijten. Daarom wordt voor de productie altijd een mengsel van goud en andere metalen gebruikt. De verhouding tussen goud en metaal is af te lezen aan een stempel aan de binnenkant van de ring. Trouwringen hebben meestal een goudgehalte van 18 karaat, wat te herkennen is aan de stempel “750”, wat neerkomt op maar liefst 75% goud. Hoe lager het goudgehalte, hoe goedkoper de trouwringen.

Wat in de oudheid al een traditie was, is graveren. Het is gebruikelijk om de naam van de partner en de datum van de huwelijksgeloften erop te laten graveren. Individuele uitspraken zijn ook erg populair. De technologie van vandaag maakt het zelfs mogelijk om uw eigen vingerafdruk of een gezegde in uw eigen handschrift te graveren. Overigens zijn er nu smederijateliers waar bruidsparen onder begeleiding van deskundig personeel zelf hun ringen kunnen ontwerpen en smeden.

Wat kunnen trouwringen kosten?

Een dure ring was vroeger zoiets als een verzekeringspolis. De vrouw kon de financiële kracht van de toekomst zien aan de verlovingsring. Gelukkig is dat vandaag wat losser geworden. De trouwringen zijn het symbool van het huwelijk en dat wat je voor altijd vergezelt. Om ervoor te zorgen dat de ringen lang mooi blijven, is het aan te raden om te kiezen voor hoogwaardige materialen zoals goud, witgoud of platina. Kwaliteit heeft natuurlijk ook zijn prijs. Trouwringen van geelgoud, die voor ongeveer 500 euro te koop zijn, zijn eenvoudig en klassiek. De prijs vloeit niet alleen voort uit het materiaal, maar ook uit het aantal diamanten, de breedte en de hoogte.

De prijs is geheel afhankelijk van uw ideeën, tussen de 300 en 2.000 euro en daarbuiten is alles mogelijk. Gewoon gouden ringen zijn natuurlijk goedkoper dan een platina trouwring bezet met diamanten. Als je een klein budget hebt, raad ik je aan om te overwegen of je op andere doelen moet besparen, maar niet op de ringen. Natuurlijk moet de huwelijksviering ook zo mooi mogelijk worden herinnerd, maar u moet rekening houden met het volgende: De huwelijksviering duurt maar één dag, maar de trouwringen blijven een leven lang! Daarom loont het om meer uit te geven aan wat voor altijd blijft. Wil je ook nog wat besparen op de trouwringen, dan raad ik aan om op koopjes te letten. Resterende voorraad of ringen uit oude collecties zijn geen ringen met gebreken. Het zijn slechts langzaam bewegende goederen waarvan retailers af willen om plaats te maken voor nieuwe producten.

Hoe herken je trouwringen van hoge kwaliteit?

Zorg ervoor dat u uw ringen alleen bij geverifieerde dealers koopt. Omdat er ook replica’s en plagiaat zijn. Kwaliteitsverschillen zijn voor leken niet herkenbaar. Alleen professionals kunnen een “nep” van het origineel onderscheiden. Wanneer kan ik de trouwringen het beste kopen? U dient uw zoektocht uiterlijk zes maanden voor de bruiloft te starten. Vooral degenen die speciale gravures willen, moeten de juweliers tijd geven. Ik raad je ook aan om de ringen te proberen, zodat je de maat van de ringen in het dagelijks leven kunt testen. Hoe bepaal je de perfecte trouwringen? Het is belangrijk dat u professioneel advies inwint. Professioneel advies geeft de juwelier die u vertrouwd maakt met de verschillende materialen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld 123 Gold. Kies uw trouwringen niet alleen op basis van hun uiterlijk, maar zorg er ook voor dat de materialen worden gebruikt om te bepalen hoe comfortabel u het draagt.