Schommelstoel

Wie kent dat niet? Je hebt een zware werkweek achter de rug en je wilt in het weekend lekker uitrusten in je eigen tuin. Een assortiment zeer comfortabele tuinmeubelen is hiervoor ideaal. Maar er zijn hier veel opties, de keuze is groot. Wie zit er graag op een ongemakkelijke tuinstoel nadat hun rug pijn doet door op het werk te zitten of hun voeten pijn doen door een stressvolle baan? Om echt tot rust te komen, heb je de juiste stoelen op de juiste plek in de tuin nodig. Want waar is het beter om even uit het dagelijkse leven te stappen en stress te verminderen dan op een knus plekje in je eigen tuin.

Laten we dus eens kijken naar de verschillende soorten tuinmeubelen en hun ontspannende effecten op het lichaam. Iedereen droomt er af en toe van om lekker in de tuin te relaxen en gewoon te relaxen. En de eerste gedachte voor velen is de ligstoel in de tuin. Het is zeker ook de meest gebruikte ligstoel in de tuin. Maar is de tuinstoel hiervoor de enige keuze? Nee, absoluut niet! Naast het tuinbed zijn er schommelstoelen, schommelstoelen en sledestoelen voor in de tuin, op het terras of balkon. Laten we de verschillende tuinmeubelen eens nader bekijken om te ontspannen. De ligstoel in de tuin:

Er zijn tuinstoelen in totaal verschillende uitvoeringen. Sommige kunnen worden opgevouwen, andere hebben wieltjes om gemakkelijker door de kamer te bewegen. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen. U kunt er comfortabel op liggen. Tuinstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemaakt van verschillende materialen. Van kunststof en hout tot katoen tot metaal, met deze tuinmeubelen zijn er geen grenzen aan de fantasie. Sommige zijn zo gemaakt dat u er zonder verdere voorbereiding op kunt gaan liggen en van de natuur in de tuin kunt genieten. Anderen hebben daarentegen een extra kussen of matras nodig. Afhankelijk van hoe zacht of hard en flexibel ze zijn, zijn ze beter of slechter om uit te schakelen en te genieten.

De schommelbank met zonnekap

Schommelbanken zijn echte blikvangers. Ze zijn visueel erg helder en passen in bijna elke tuin. Wat is precies een oscillerende ligstoel? Dit is een soort hangende lounger die aan een lange stang wordt vastgemaakt – zonder dat er extra ophangmogelijkheden, zoals de hangmat, nodig zijn. De lange stang van de schommelstoel stelt haar in staat zichzelf vast te houden. Deze ligstoel is zo gebouwd dat het gewicht van de persoon die erop ligt de zwaaiende ligstoel balans en balans geeft. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de ligstoel zacht en zachtjes trilt. Hierdoor is het mogelijk om bijzonder goed te ontspannen op dit meubelstuk. Het gevoel van een hangmat is nog steeds aanwezig. Deze tuinschommelstoel wordt ook wel hangstoel genoemd. Er zijn schommelstoelen in een grote verscheidenheid aan variaties en kleuren. Ze kunnen met of zonder zonnekap worden gekozen en desgewenst ook worden uitgerust met een bekerhouder. Schommelstoelen met zonnekap hebben als voordeel dat ze de gebruiker beschermen tegen overmatige zonnestraling. Ook is de zonnekap in alle richtingen draaibaar zodat u in de schaduw of in de zon van het ligbed kunt genieten, precies zoals u dat wilt. Hierop kun je gewoon genieten en dromen, lezen of naar de wolken kijken of naar de vogels luisteren.

De sledestoel

Een sledestoel is gebaseerd op een principe dat vergelijkbaar is met dat van de schommelstoel. Het is een schommelstoel die door zijn pootconstructie gemakkelijk mee zwaait. Sledestoelen worden vaak gezien in wachtkamers bij artsen en andere kantoren en praktijken. Je rug is buitengewoon gezond omdat je niet stijf zit. Deze voordelen kunnen ook in de tuin worden genoten. Veel fabrikanten hebben extra sledestoelen voor in de tuin in het assortiment. Deze zijn dan weerbestendig en UV-bestendig. Het bijzondere van de schommelstoel voor de tuin, vergelijkbaar met de schommelbank, is dat de constructie het gewicht van de gebruiker gebruikt om te balanceren en zo fijne trillingen genereert. Hierdoor springt de sledestoel iets terug en is hij minder stijf dan een standaard stoel. Hierdoor is een minimale schommel- en slingerbeweging mogelijk, wat ook een kalmerend effect heeft op de gebruiker en de rug ten goede komt.

De tuinschommelstoel

Schommelstoelen zijn stoelen die op gebogen lopers staan. De oppas kan er schommelende bewegingen op uitvoeren. Je moet voorzichtig zijn – als de schommelstoel te veel wordt gedraaid, verlies je gemakkelijk je evenwicht. Bij goede stoelen voorkomen stoppers dit. Schommelen heeft echter een zeer ontspannend effect op de gebruiker en stimuleert het evenwichtsorgaan. Dit waren enkele van de vele tuinstoelen die u verleiden om even te pauzeren en te ontspannen. Er zijn natuurlijk nog vele andere mogelijkheden om van een gezellige tuinmiddag ontspannen te maken. Of het nu gaat om een ​​ligstoel, schommelstoel of sledestoel, wat u maar wilt, is toegestaan. Bij alles moet je echter altijd op kwaliteit letten bij het kopen, zodat het mooie stuk ook meerdere jaren buiten als een oase van ontspanning kan dienen.