Tuinmeubelen

Als het om terrasmeubilair gaat, ben ik nog nooit klaar met praten. Waarom? Er is altijd veel om over te praten! Zeker als het gaat om het onderhouden van de tuinset, loungeset of loungebank tuin op je terras. Lees de vorige blogs over onderhoud als je er meer over wilt weten:

  • Onderhoud van terrasmeubilair
  • Uw tuinmeubelen schoonmaken
  • De voordelen van een kussendoos

Het einde van de zomer

De zomer is de tijd waarin u kunt genieten van de tuinmeubelen op uw terras. Maar wat doe je met je tuin of loungeset als de zomer voorbij is? En hoe zorg je ervoor dat je volgende zomer nog zo intensief gebruik kunt maken van je favoriete tuinmeubelen? De eerste tip die ik altijd geef, is om ervoor te zorgen dat je de juiste schoonmaakproducten voor je terrasmeubilair gebruikt. Voordat u een stoel of tafel opbergt, is het belangrijk deze schoon te maken en te onderhouden. Heeft u binnen ruimte om uw meubels op te bergen? Dan is dit de beste optie. Als dat niet mogelijk is, raad ik een beschermhoes aan.

De winter door

Naast hoezen voor uw tuinmeubelen hebben wij ook kussendozen voor het veilig opbergen van uw tuinkussens en hoezen voor uw parasol. Zo zorg je ervoor dat al je tuinmeubelen en aanverwante artikelen veilig en onbeschadigd de winter doorkomen! Het onderhoud van tuinmeubelen Ben jij de trotse bezitter van een nieuwe loungeset? Of heb je een nieuwe relaxfauteuil gekocht voor op het terras? Dan is de kans groot dat het tuinmeubilair is gemaakt van wicker, een licht kunststof materiaal, ook wel wicker genoemd.

Zorg voor goede tuinmeubelen:

  • Luxe uitstraling
  • Licht in gewicht
  • Sterk en duurzaam
  • Makkelijk te onderhouden
  • Makkelijk schoon te maken
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Meer weten over wicker materiaal en de verschillende soorten? Ik schreef er eerder deze blog over. Het schoonmaken van terrasmeubilair is een belangrijk onderwerp. Tijdens het seizoen is het voldoende om je loungeset af en toe af te nemen met lauw water en groene zeep. Wilt u uw tuinmeubelen opbergen? Dan is het tijd voor de grote schoonmaakstap.

Uw tuinmeubelen schoonmaken

Veeg uw tuinmeubelen altijd eerst af met een vochtige doek. Een verzorgingsproduct verwijdert snel en eenvoudig allerlei vlekken en vuil uit het gaas van uw tuinmeubelen. Praktisch: dit product schuimt niet, waardoor er geen zeepresten achterblijven tussen het vlechtwerk.

Onderhoud tuinmeubelen

Als u klaar bent met het schoonmaken van uw terrasmeubilair, kunt u deze water- en vuilafstotend maken. Dankzij de verzorgende ingrediƫnten in het product blijven rieten tuinmeubelen langer flexibel en soepel. De toevoeging van een UV-blok voorkomt verkleuring en veroudering van de vlecht.

Opslag

Gefeliciteerd, je rieten terrasmeubilair is klaar om opgeborgen te worden! Wat heb je daarvoor nodig? Een passende beschermhoes vind je voor elke parasol, tuinstoel, tuintafel en elke loungeset. Dit is de beste manier om uw rieten tuinmeubelen te beschermen wanneer deze niet in gebruik zijn. En je bent klaar voor het volgende tuinseizoen!