Vrijwel iedereen houdt er wel van om op zijn tijd een patatje te eten. In de meeste snackbars wordt er gebruik gemaakt van de frituur, maar in huis is dit wel anders. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van de airfryer. Er wordt beweerd dat dit gezonder is, maar is dit eigenlijk wel zo? Daarnaast kan je natuurlijk nog veel meer gerechten klaarmaken met behulp van de airfryer. Denk bijvoorbeeld aan snacks, maar ook vlees en groente zijn uiterst geschikt voor deze hete lucht friteuse.

patat

Maak frietjes zonder olie

Een groot verschil tussen frituren en het gebruik van de airfryer is, dat er geen olie aan te pas komt. Zo kan je frietjes maken zonder veel vet toe te voegen. Doe de patat in het mandje en zet de airfryer aan. Binnen tientallen minuten zal de patat gaar zijn en klaar om te eten. Nu wil je natuurlijk weten waarom er een verschil van smaak waarneembaar is. Dit heeft voornamelijk te maken met het ontbreken van olie. Daarnaast kan een goede airfryer kiezen ook invloed hebben op het eten.

Verschillende airfyers beschikbaar op de markt

Door de toenemende populariteit van de airfryers is er steeds meer keuze voor de consument. Zo zijn er verschillende maten te vinden. Niet alleen grote, maar ook kleine varianten zijn beschikbaar. Ook zijn er airfryers te koop met een digitale timer. Stel alles helemaal naar eigen wens in om de lekkerste frietjes uit het mandje te halen. Een groot voordeel van dit apparaat is, dat de lucht binnen een mum van tijd zeer warm wordt. Een klein nadeel kan zijn, dat als je bijvoorbeeld patat gaat maken dit wat meer tijd in beslag neemt in vergelijking met de traditionele frituur.

Welke airfryer zou je moeten kiezen?

Zoals eerder genoemd zijn er veel verschillende mogelijkheden op het gebied van airfryers. Er is een groot verschil of je de airfryer gaat gebruiken voor het frituren van frietjes of snacks, of dat je ervoor kiest om het apparaat te gebruiken om vlees en groente te bereiden. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om zoete gerechten klaar te maken in de airfryer. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke cake of een lekker brood. Als je van plan bent dergelijke recepten te maken, dan is het aan te raden om vooraf goed de instructies te bekijken. Een goede airfryer kan het verschil maken.