Ben je bezig met het verbouwen van je nieuwe woning? Leuk, maar vergeet je de trap niet? Veel mensen vergeten namelijk de trap, terwijl je hier toch echt vaak tegenaan kijkt. Door je trap op te knappen kun je je hele woning een nieuwe uitstralingen geven. Bij een traprenovatie komt veel kijken en er zijn verschillende methodes waarvan je gebruik kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld laminaat op de trap leggen, maar ook tapijt gebruiken voor meer geluiddemping. Echter, is het tegenwoordig helemaal een trend om gebruik te maken van trapbekleding PVC. Wat is het precies? En wat zijn de voordelen? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt. Lees het artikel dan eens grondig door.

Trapbekleding PVC

Wat is trapbekleding PVC precies?

Over het algemeen kost nieuwe trapbekleding niet al te veel geld. Vooral als je kiest voor trapbekleding PVC ben je zeker van een lage prijs. Je hebt met PVC ook oneindig keuze uit moderne designs en verschillende kleuren. PVC is namelijk een materiaal dat makkelijk te maken en te vormen is, waardoor je verschillende stijlen kunt aanhouden. De grondstoffen zijn goedkoop en hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Het laten installeren van trapbekleding PVC is niet heel duur, maar het moet wel goed gebeuren. Je wilt namelijk niet dat je trap een lelijke afwerking krijgt, of dat je trap gaat kraken. Een houten trap kraakt namelijk snel en kan zorgen voor veel overlast, echter kun je dit met PVC trapbekleding voorkomen.

Voordelen van trapbekleding PVC

Het bekleden van een trap is tegenwoordig een trend, maar heeft ook zijn voordelen. Het materiaal biedt een aantal mooie voordelen, zoals duurzaamheid, flexibiliteit en de lage prijs. Trapbekleding PVC is een stevig materiaal en het gaat erg lang mee, zo zijn er ook bijna geen gebruikssporen. Dagelijks wordt de trapbekleding veel gebruikt en staat er vaak veel druk op, omdat je op de trap loopt. PVC kan dit aan en het is ook eenvoudig om het schoon te maken na gebruik. Op deze manier heb je geen last van schimmel, watersporen of rotting. Doordat PVC plastic is, krijgt vocht er bijna geen grip op. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos met PVC trapbekleding en is het bijna in iedere tint beschikbaar. Na gebruik kan het gerecycled worden en dat is natuurlijk goed voor het milieu.

Hoeveel kost trapbekleding PVC nu eigenlijk?

PVC is vooral afkomstig uit gerecyclede kunststoffen en daarom is het een van de goedkoopste methodes voor traprenovatie. De meeste kosten zitten daarom ook in het arbeidsloon van de vakman die je inschakelt. Je kunt eventueel online offertes aanvragen bij verschillende aanbieders, zodat je meer te weten komt over de prijs. De gemiddelde trap heeft ongeveer 14 treden en dit betekent dat de prijs rond de 500 euro ligt. Bij een gesloten trap is dit anders en kan het zijn dat er 900 euro in rekening wordt gebracht. Ook zijn er extra opties waar je voor kunt kiezen en kan de prijs hierdoor hoger uitvallen.

Liever leren trapbekleding op jouw trap? Ook dat is mogelijk!