Tegenwoordig doen we steeds meer aankopen via het internet. Als we iets willen kopen, dan zoeken we het vaak eerst op. In de meeste gevallen beginnen we bij een van de bekende zoekmachines om meer te weten te komen over een bepaald product. Je zal een flink aantal websites tegenkomen die informatie bieden over producten, maar deze ook te koop aanbieden. Goede contentmarketing zorgt er niet alleen voor dat er meer bezoekers naar je website komen, maar nog belangrijker is het dat er nuttige informatie op de website te vinden is.

Content marketeer

Versterk jouw website met een content marketeer

Het uitbreiden of verbeteren van content op een website is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Als je hier zelf niet zoveel verstand van hebt, dan is het wijs dit over te laten aan een professionele content marketeer. Deze marketeer zorgt er niet alleen voor dat je pagina voorzien wordt van een goede tekst, maar kijkt naar nog veel meer aspecten. Een B2B content marketeer kijkt bijvoorbeeld ook of de informatie goed overkomt door het toevoegen van foto’s, afbeeldingen of nuttige filmpjes. Een goede pagina moet in een oogopslag het verhaal kunnen vertellen. Een combinatie van tekst en afbeeldingen kan zorgen voor een zeer sterke pagina, wat ook weer gewaardeerd wordt door de zoekmachines.

Wat zijn de werkzaamheden van een content markteer?

Contentmarketing is vandaag de dag bijna niet meer weg te denken in de onlinewereld. Het wordt steeds belangrijker om goede content aan te bieden op je website om zodoende de concurrentie voor te blijven. Een content marketeer focust zich vooral op de inhoud van een pagina. Er wordt gekeken of de pagina een logische indeling heeft en het verhaal goed kan overbrengen. Beschik je over een pagina die niet goed in elkaar zit of waarbij het product niet tot zijn recht komt, dan zal dit terug te zien zijn in de inkomsten.

Contentmarketing focust zich ook op offlinewereld

Vaak wordt er gedacht dat contentmarketing zich enkel richt op de onlinewereld, maar dat is zeker niet het geval. Een content marketeer is weer iets anders van een online marketeer. Zoals je hebt kunnen lezen, richt een content marketeer zich vooral op de inhoud. Zo kan het dus voorkomen dat er niet alleen onlinewerkzaamheden worden uitgevoerd. Ook het ontwerpen en bedenken van flyers, folders en brochures is onderdeel van het takenpakket. Als bedrijf is het vaak verstandig om de werkzaamheden extern uit te laten voeren om zodoende de professionals hun werk te laten doen.

Onderzoek doen naar het juiste onderwerp

De concurrentie op het internet is de laatste jaren flink toegenomen. Voor iedereen is het tegenwoordig mogelijk om een website te maken, waardoor er tal van websites bij zijn gekomen. Een content marketeer zal goed onderzoek doen naar de concurrentie en bekijken waar er verbetering te halen valt. Met behulp van goede contentmarketing kan je website een boost krijgen en flink meer bezoekers aantrekken. Vaak is het wel een kwestie van meerdere aspecten om uiteindelijk tot een veelbelovend resultaat te komen.