Een pedicure is iemand die zich heeft gespecialiseerd in het verzorgen van iemands voeten, tenen en teennagels. Dit hoeft niet alleen de verzorging van de voeten te zijn, maar kan ook een medische behandeling betreffen. Bijvoorbeeld wanneer je diabetes hebt en wondjes aan je voeten tot vervelende problemen kunnen leiden.  Ook als je geen medische indicatie hebt, maar gewoon een ontspannen behandeling wilt volgen waarbij je voeten ook direct goed verzorgd wordt kun je terecht bij een pedicure in de buurt.

pedicure

Redenen om naar een pedicure te gaan

Er zijn verschillende redenen om een pedicure te bezoeken. Zo kan je een cosmetische rede hebben. Je wilt bijvoorbeeld mooie en verzorgde voeten als je de zomer in gaat. Ook kan de pedicure je helpen om van voetschimmel, eelt of likdoorns af te komen. Hierbij kijken zij vaak naar de oorzaak van het probleem, geven zij advies en verhelpen ze de klachten. Daarnaast kan je bij een pedicure terecht voor gebroken of gekneusde tenen. Zij zullen je aan een passende prothese helpen, waardoor bewegen aangenamer blijft. Tot slot helpt de pedicure wanneer je leidt aan diabetes. Zij houden veranderingen aan de voeten nauwlettend in de gaten, waardoor grote medische problemen voorkomen kunnen worden.

Hoe vaak moet je naar de pedicure?

Er is altijd een pedicure in de buurt te vinden. Er is geen aantal te noemen over hoe vaak je naar de pedicure moet. Dit hangt ook mede af van de reden waarvoor je een pedicure bezoekt. Heb je gezonde voeten en ga je enkel voor een ontspannende behandeling en mooi gelakte teennagels? Dan kan je dit zelf naar wens inplannen. Vaak zie je dat deze behandelingen met name rondom de zomer ingepland worden. Ga je voor een medische behandeling, dan is het afhankelijk van de soort behandeling en je reactie op de behandeling. Waarschijnlijk zal je dan frequenter langs de pedicure moeten gaan.

Wat kost een pedicure behandeling?

Een pedicure behandeling varieert van 25 tot 35 euro voor een ontspannen behandeling en het eventueel lakken van de nagels. Indien er een medische behandeling nodig is, kunnen de kosten iets hoger worden. Veel pedicures in de buurt hebben ook de mogelijkheid om aan huis te komen. Vaak wordt hier 10euro extra voor in rekening gebracht. Wanneer je een medische indicatie hebt om naar de pedicure te gaan, worden de kosten vaak gedekt door de zorgverzekeraar. Hier moet je vaak wel aanvullend voor verzekerd zijn. Het is daarom altijd goed om vooraf bij je verzekeraar na te vragen of de kosten gedekt worden.