Ijsmachine

Welke ijsmachine het beste is, hangt natuurlijk sterk af van de individuele behoeften en de locatie van de machine. Als de kwaliteit van het ijs het belangrijkste selectiecriterium is, doen ijsmachines met een compressor en een hogere prestatie het meestal beter in de prijs-kwaliteitverhouding dan goedkopere modellen zonder compressor.

De volgende criteria zijn bepalend voor de beoordeling van een ijsmachine:

  • het type ijsmachine (met of zonder compressor)
  • het vermogen van de motor
  • de duur van de voorbereiding
  • de prijs de capaciteit
  • de kwaliteit van het geproduceerde ijs
  • het volume mogelijke extra functies zoals nakoeling
  • het schoonmaken

Bij het kiezen van een machine moet u eerst overwegen welke van de criteria voor u belangrijk zijn. Daarna kan het handig zijn om testresultaten te vergelijken en ook de beoordelingen en opmerkingen op Amazon te bekijken.

Wat is de beste ijsmachine voor thuis?

Bij het kiezen van een ijsmachine voor thuisgebruik gelden dezelfde selectiecriteria als hierboven vermeld. Bedenk eerst hoe vaak en hoeveel ijs er gemaakt moet worden en welk budget beschikbaar is voor de ijsmachine. Ook hier geldt het volgende: Het vergelijken van testresultaten en het doorlezen van reacties levert handige informatie op over hoe bepaalde modellen echt werken en met welke nadelen je eventueel rekening moet houden. Let bij het kiezen van een ijsmachine ook op de afmetingen van het apparaat – hoe groter en omvangrijker een machine, hoe moeilijker het is om hem op te bergen of hoe meer ruimte er nodig is om ijs te maken. Een professionele ijsmachine kopen hoeft niet, want een gewone ijsmachine maakt prima ijs.

Wat zijn de voordelen van een ijsmachine die zichzelf koelt?

Een ijsmachine zonder voorkoeling heeft als grote voordeel dat hij op elk moment gebruiksklaar is. Je hoeft de ijsemmer dus niet 12-24 uur van tevoren in de vriezer te zetten zodat het koud genoeg is – plannen en wachten wordt volledig geëlimineerd met ijsmachines met een compressor.

Kan je ook sorbet maken in de ijsmachine?

Ja. Sorbet is erg goed in het maken van sorbet in een ijsmachine. Sorbet wordt meestal gemaakt van fruitpulp en bevat geen melk of andere zuivelproducten. Er zijn geweldige kookboeken met een thema speciaal voor het maken van sorbets.

Kun je softijs maken met een ijsmachine?

In veel gevallen wel. Sommige fabrikanten geven in de productbeschrijving al aan dat hun machine verschillende soorten ijs kan produceren, zoals softijs.